O NAMA - ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE "BRATSTVO"
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 U NAŠOJ ŠKOLI

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Bratstvo” iz Bečeja, osnovana je 1967. godine. Bavi se obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju. Školske 1984/85. godine otvaraju se odeljenja za stručno osposobljavanje, za tekstilnu i metalsku struku, a kasnije i za poljoprivrednu, a 12.04.1995. godine škola dobija nov naziv – Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Bratstvo” Bečej.Škola raspolaže sa 12 učionica raspoređenih u dve zgrade, jednom tehničkom i jednom informatičkom radionicom, fiskulturnom salom, frizerskim salonom, bibliotekom, dnevnim boravkom i senzornom sobom. Osim toga u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“, od 2008.godine, radi „Resursni centar ŠOSO Bratstvo“, za decu predškolskog i školskog uzrasta a koja imaju problema sa govorom, čitanjem, pisanjem, mucanjem, usklađivanjem pokreta i orijentacijom u prostoru i vremenu. Škola trenutno broji oko 200 učenika, a nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku.

ŠOSO „Bratstvo“, Bečej obrazuje, stručno osposobljava, rehabilituje i brine o deci sa poteškoćama u učenju, u osnovnoj i srednjoj školi, uz izvođenje specifičnih radionica sa učenicima i njihovim roditeljima.

U školsku 2019/2020. godinu srednje obrazovanje škole upisuje učenike u:

jednogodišnje osposobljavanje za rad - trajanje obrazovanja jedna godina

  • smer: cvećar-vrtlar - trajanje obrazovanja tri godine
  • smer: bravar - trajanje obrazovanja tri godine
  • smer: frizer - trajanje obrazovanja tri godine
  • smer: pekar - trajanje obrazovanja tri godine
Naši učenici redovno uzimaju učešće u različitim takmiče njima (sportska, recitatorska, frizerska, likovna, saobraćaj itd), gde postižu zapažene rezultate.

Uz pomoć raznih donacija svake godine organizujemo višednevni izlet za učenike srednje škole. 
 
ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI.
VI STE NAŠ 8283. POSETILAC.
   
    © ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE 'BRATSTVO' 2014 - 2018.