CVEĆARI I VRTLARI IZ BRATSTVA SPREMNI ZA POSAO I BUDUĆNOST
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 

07.08.
2018.
CVEĆARI I VRTLARI IZ BRATSTVA SPREMNI ZA POSAO I BUDUĆNOST NAZADMaturanti, učenici završnog razreda Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ spremni su za potragu za zaposlenjem, mada, kako nastavnici kažu, mnoge posao, zbog velikog zalaganja tokom praktičnog rada kod ovdašnjih poslodavaca, već čeka.

 

Matursko veče u ovoj školi je uvek sadržajno, pa ni ove godine to nije izostalo. Nastavnici su se potrudili da ono prođe aktivno i na zabavan način, kako bi im ostalo u lepom sećanju.

 

Učenica generacije Tamara Nićin jedva čeka da pokaže naučeno i da počne da doprinosi kućnom budžetu kroz radni angažman. Nju sledećeg petka, kao i druge đake generacije srednjih škola širom Srbije, očekuje prijem na Belom dvoru u organizaciji Udruženja Kraljevina Srbija na čelu sa porodicom Karađorđević.

 

Nebojši Marjanovu, sada vrtlaru – cvećaru, hrizantema je omiljeno cveće. Ovu vrstu, pa i mnoge druge biljke će stečenim obrazovanjem moći da uzgaja i održava, što će mu donositi prihode.

 

Svečanosti povodom rastanka od ove generacije maturanata prisustvovali su i program uveličali mlađi učenici koji su takođe zadovoljni znanjem i veštinama kojima ih škola uči.

 

Učenici ove škole, koja radi punih 51. godinu, redovno učestvuju u različitim takmičenjima (kao što su sportska, recitatorska, frizerska, likovna, saobraćajna…), gde postižu zapažene rezultate. Ove godine su zahvaljući uspehu jednog učenika bili domaćini republičkog takmičenja u vrtlarstvu.

 

U školskim klupama ustanove u kojoj znanja i veštine stiču budući cvećari – vrtlari, bravari, frizeri i pekari sede mladi koji jedva čekaju da naučeno i primene i pokažu zajednici da su jednako uspešni kao i drugi u tim poslovima.

 

Opširnije u TV prilogu sk-kalendar-18-19.jpg


NAZAD
 
 
ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI.
VI STE NAŠ 9417. POSETILAC.
   
    © ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE 'BRATSTVO' 2014 - 2018.